Rökning dödar

Hörde i nyheterna om att rökning på offentlig plats eller vad det var skulle förbjudas. Själv röker jag inte som tur, har ju testat vatten pipa(som är värre än cigaretter) men inte cigaretter. Har inte vågat, eller så har jag inte haft intresset bara(vilket är braaa). Tänker på hur alla andra rökare kommer klara sig, det finns ju folk som röker 1-2 paket per dag, det är ju inte realistiskt att de helt plötsligt kommer sluta för att ett lag införs. Det kommer ju inte bli mindre rökare för det, eller det är inte vad jag tror. 
 
Men ser när man ser det ur icke rökaren perspektiv är det ett fantastiskt bra lag. Det gör livet enklare för människor med astma, barn osv. Cigaretter innehåller ju bara bajs egentiligen och det är ett bra lag att icke-rökare ska slippa röka passivt. Dock undrar jag hur laget kommer fungera i praktiken, kommer det finnas poliser, kontrollanter som håller koll det? Kommer folk som röker bötfällas? Jag är mest skeptiskt för att det känns inte riktigt realistiskt med ett sånt lag ska fungera i praktiken, eller vad tycker ni?
 
Sen tänker jag, det finns så mycket att annat som förstör är lika förgorande som cigg. Ska de också finnas lag på att de inte ska konsumeras på offentlig plats? Alkohol är gift, detsamma med socker, de flesta ämnerna i maten vi köper innehåller skit, snabbmat. Jag menar det finns ett helt drös med gifter därute som det inte finns lag på.
 
(bild från google)
Frida
2016-03-04 @ 05:17:04
URL: http://fridanyburgs.blogg.se

Ja tyvärr är det så. Det är inte konstigt att fler och fler får cancer och annat hemskt :(

Svar: Precis :-/
Camilla Esi

Julia Müller-Sandvik
2016-03-04 @ 06:55:33
URL: http://juliamullersandvik.se/

Även jag som är rökare är helt för lagförslaget. Jag skulle gärna få hjälp att sluta röka och infördes det rökförbud skulle jag inte vilja bryta mot lagen! :-)

Svar: Har inte tänkt på det ur det perspektivet, men ja på det viset är det ett bra lag. Hoppas att bara fler skulle vara som du och inte bryta mot lagen ;-))
Camilla Esi

Tuva Björnwall
2016-03-04 @ 07:04:18
URL: http://nouw.com/tuvabjornwall

tycker rökning borde förbjudas på offentliga platser..

Svar: Håller med dig. Rökning borde inte ens finnas alls, men jag är mest skeptiskt på hur lagen kommer fungera i praktiken
Camilla Esi

Miss Philipsen
2016-03-04 @ 07:19:34
URL: http://www.nevertoknow.com

Jadu, en lag förändrar ingenting tror jag.
Men det borde verkligen förbjudas på offentliga ställen.

Svar: Ja, precis. Hur laget kommer fungera blir spännande
Camilla Esi

Amanda Jona [SPONTAN]
2016-03-04 @ 07:59:30
URL: http://spontan.blogg.se

Rökning är det vidrigaste jag vet. Det skadar inte bara människan som själv valt att röka, utan även alla runt omkring som utsätts för passiv rökning mot sin vilja. I Sverige är det olagligt att dricka alkohol på platser som inte har tillstånd, till exempel på gatan eller i vissa parker och denna lag träds i kraft genom att poliser helt enkelt konfiskerar det olagliga, så ser inga som helst problem med att samma regel skulle gälla för cigaretter.

Svar: Det stämmer, rökning är ju hemskt verkligen. Är fortfarande väldigt tveksam om hur det kommer fungera, jag menar till skillnad från alkohol röker folk väldigt ofta. Ska det finnas kontrollanter överallt då.
Camilla Esi

thaipinnen
2016-03-04 @ 09:02:10
URL: http://thaipinnen.se

Skönt! Jag tål inte röken, börjar hosta jätte mkt av de...

Svar: Aha, usch. :-/
Camilla Esi

IDA-FOTO
2016-03-04 @ 09:13:51
URL: http://sidensfoto.blogg.se

Jag hoppas verkligen att det blir en lag på att förbjuda cigaretter på offentliga platser!! :D

Sanna
2016-03-04 @ 10:17:22
URL: http://myfairytaleneverends.blogg.se

Hoppas att det blir lag på det, jag har aldrig rökt och komner aldrig göra det... :)

Julia
2016-03-04 @ 12:32:22
URL: http://jjuliees.blogg.se/

det är ett bra förslag men tror inte det kommer funka :/

Svar: Inte jag heller..
Camilla Esi

linah
2016-03-04 @ 13:34:06
URL: http://nouw.com/linaheve

preach!! <3

Svar: Yass <3
Camilla Esi
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0